Меню
Кошница

Заповядайте в нашия Шоурум в гр. Пловдив на ул. Димитър Талев 59 всеки ден с ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА.
езплатна доставка до офис на Спиди за всички поръчки до края на декември с код - december

Общи Условия за отдаване под наем на ергономични носилки

Всички ергономични носилки, които са налични за наемане можете да откриете в подкатегория на Продукти 'Под Наем"

При наем на носилка , трябва да бъдат спазвани следните правила и условия

I. Начин за наемане

- ако желаете да наемете носилка от нас , можете да го направите по един от следните начини:

а/ като пуснете заявка директно през онлайн магазина ни

б/ като ни изпратите имейл

в/като ни се обадите по телефона

г/ като ни пишете съобщение във facebook страницата ни

 

При получаване на заявка за наем по един от по-горе изброените методи, е необходимо да ви бъде потвърдена наличността на заявената носилка за желания от вас период.

 

 

II. Цена и срок на наема

а/ цените за наем са обявени под съответната носилка

б/ срокът за наемане се определя от наемателя. Минималният срок за наемане е една седмица /7 календарни дни/ освен ако не е уговорено друго. Срокът започва да тече от денят, в който носилката е предадена лично на наемателя или в денят, в който е регистрирано пристигането й в съответния офис на куриера. Пример: ако носилката сме ви я изпратили в понеделник и тя пристигне в офиса на куриера във вторник - вашият срок започва да тече от вторник.

Денят, в който трябва да върнете носилката обратно е на седмия ден от получаването й. Пример: ако сте получили носилката във вторник, това означава че трябва да я изпратите обратно в първия понеделник, освен ако не е уговорено друго.

Срокът на наема може да бъде удължен в процеса на наема, само ако носилката не е запазена за друг наемател преди настоящия наемател да е заявил писмено желанието си да удължи срока.

 

III. Плащане :

Плащането на наема може да стане по няколко начина:

а/ с наложен платеж при получаване на носилката от куриер

б/ лично , в деня на предаване на носилката на наемателя

в/ по банка, преди носилката да е изпратена или предадена на наемателя

г/ или по друг начин уговорен в писмена форма между страните

 

IV. Връщане на носилката след уговорения срок.

а/. Ако върнете носилката по-късно от договорения срок ще ви бъде начислена глоба в размер на 5 лв на ден. Тъй като депозити не се изискват, глобата трябва да бъде преведена по банков път или Еконт.

б/ Има възможност да удължите срока на наема, ако носилката не е вече резервирана. Като за целта е необходимо да се свържете с нас преди изтичането на договорения предварително срок и да платите допълнителната сума чрез банков превод до 3 работни дни след като е направена новата договорка.

г/ Ако в срок от 14 дни след края на срока за наем наемателят не се свърже с нас, се приема, че носилката е изгубена и наемателят дължи стойността на носилката на Наемодателя. Стойността се изплаща по банков път или по Еконт. За стойност на носилката се взима пазарната цена към момента -30%.

д/ Ако заради почивни празнични дни нямате възможност да върнете носилката в указания предварително срок ние ще удължим безплатно срока за наемане до първия възможен работен ден, като предварително обсъдим дали не са възможни и други варианти за връщане на наетата носилка.

V. РАЗХОДИ ПО ПРЕДАВАНЕ И ИЗПРАЩАНЕ

а/ носилката може да бъде предадена лично , в случай че това е уговорено между нас и наемателя. Личното предаване става в офиса на Коалабейби намиращ се на ул. Димитър Талев 59 гр. Пловдив,след предварителна уговорка. При лично предаване на носилка консултацията не е включена, тя е предмет на допълнителна уговорка.

б/ когато носилката се изпраща по куриери, разходите за куриерските услуги в двете посоки са за сметка на наемателя

в/ в случай че наемателя трябва да изпрати носилката директно към друг наемател, след писмено дадени инструкции от нас, то настоящият наемател изпраща носилката за сметка на новия наемател

 

VI. СЪСТОЯНИЕ НА НОСИЛКАТА

А. Всички носилки се проверяват дали са в добро състояние преди да бъдат дадени под наем. Наемателят има право да провери състоянието на носилката преди да я наеме.

Б. В случаите, когато носилката е получена по пощата или чрез куриерска служба и има някакви нередности в състоянието й, моля свържете се с нас незабавно В този случай Коалабейби връща на наемателя таксата за наем в пълен размер. Транспортните разходи са за сметка на наемателя.

В. Проверката, дали носилката е в изрядно състояние преди всяка употреба и преди връщането му при изтичане срока на наема, е отговорност на наемателя.

VII. БЕЗОПАСНА УПОТРЕБА НА НОСИЛКАТА

А. ВСИЧКИ НОСИЛКИ, КОИТО ПРЕДОСТАВЯМЕ ЗА НАЕМАНЕ СА БЕЗОПАСНИ ЗА ВАС И ДЕТЕТО ВИ ПРИ ПРАВИЛНА УПОТРЕБА. НЕПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА НА НОСИЛКИТЕ БИ МОГЛА ДА НАРАНИ ВАС ИЛИ ВАШЕТО ДЕТЕ. ОТГОВОРНОСТ НА НАЕМАТЕЛЯ Е ДА СЕ ПОГРИЖИ НОСИЛКАТА ДА БЪДЕ УПОТРЕБЯВАН ПРАВИЛНО И ДАЛИ ДЕТЕТО ВИ Е В БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ВСЯКА УПОТРЕБА НА НОСИЛКАТА. КОАЛАБЕЙБИ не носи отговорност за инциденти, наранявания или смърт, случили се по време на употребата на наета от нас носилка.

Б. Наемателят е длъжен да се запознае с инструкциите за правилна и безопасна употреба на всяка носилка, която наеме преди да я използва. Носилката трябва да бъде използвана в съответствие с препоръките на производителя и препоръките описани в инструкциите за правилна и безопасна употреба на носилката.

В. Препоръчваме след като се запознаете с инструкциите за правилна и безопасна употреба на носилката, първо да опитате да го използвате с кукла/плюшена играчка/възглавница, за да тествате безопасно различните позиции и възможности за връзване/закопчаване/затягане на носилката.

Г. Винаги проверявайте дали сте сложили детето си правилно и безопасно в носилката. Регулярно проверявайте възлите/закопчалките за да сте сигурни, че не са се разхлабили.

Д. Ако изпитвате дискомфорт по време на употребата на носилката, моля, опитайте да смените позицията или свалете носилката.

Ж. Ако не сте сигурни, че сте разбрали коректно информацията, предоставена в инструкциите за употреба, имате някакви неясноти или съмнения относно правилната и безопасна употреба на носилката, моля свържете се с нас за повече информация.

VIII. Правилна грижа за наетата носилка

А. При никакви обстоятелства не е позволено да се пуши по време на употребата на наетата носилка. Моля да ни информирате, ако сте пушач или в дома ви се пуши, за да можем да се погрижим правилно за носилката след като бъде върната. Рисковете за детето свързани с пушенето до известна степен са свързани и с неговия близък контакт с дрехи и други материи, които биха могли да поемат вредни димни частици.

Б. Носилките биват внимателно почиствани и изпирани редовно, доколкото това е възможно, съобразено с честотата на наемане на конкретната носилка. Към всяка раница ще получите чифт предпазни смукалки за презрамки, които ви съветваме да ползвате. Смукалките се перат редовно след всяко наемане с безопасни препарати предназначени за целта. Смулаките пазят реницата и може да ги перете и сами с подходящи препрарати.

Г.  Моля, пазете носилката от контакт с домашни животни и го почистете и изперете преди да го върнете, ако носилката е имала контакт с домашни животни.

Д. Петна от храна и напитки са очаквани, тъй като в носилката се носи дете. Моля пазете носилката от петна, които могат да са трудни за почистване (петна от боя, мазнина, химикал и т.н.) или от предмети, които биха могли да го наранят (ножици, велкро, ключове, огън и т.н.). Стойността на щетите извън нормалното износване могат да бъдат изискани допълнително от вас.

IX. Всички слингове и аксесоари по всяко време са собственост на Коала Комерс ЕООД и на Магазин за Ергономични Носилки Коалабейби. Отдаването под наем на всеки от тях се случва по преценка на Коалабейби и спрямо това дали са налични към момента.

X. Всеки наел ергономична носилка от Коалабейби автоматично се съгласява с правилата за Наемане описани тук

Коалабейби си зпазава правото да променя тези правила по всяко време без предварително предупреждение.

Март, 2019 - последна редакция