Много добре известно е не само в медицинските среди , но и на всеки родител, че малките бебета се развиват чрез докосване; и носейки вашето бебе е един уникален начин да отговорите на тази му нужда. Но ползите от бебеносенето не спират до тук...; бебеносенето предлага много други предимства, някои от които включват:

Щастливи бебета. Вярно е - носените бебета плачат по-малко.  В проучване публикувано в списание Pediatrics ,учени установили, че носенето на бебето по три часа на ден намалява бебешкия плач с 43% като цяло и с 54% през вечерните часове.

Здрави Бебета. Недоносените бебета и бебетата със специални нужди често се появяват на този свят с чувствителна нервна система. И когато бебето е поставено в слинг вързан за майка му, то усеща ритъма на нейното дишане, чува нейното сърцебиене, и усеща движенията, които майката прави -  вървене, навеждане, наддигане. Тези стимулации му помагат само да регулира своите физически реакции. Проучвания сочат, че недоносени бебета, които са носени и по-често докосвани наддават на тегло по-бързо отколкото тези които не са.

Уверени родители. Голяма част от това да се чувстваме уверени като родители е способността да разчитаме успешно сигналите на нашето бебе. Когато носим бебетата си близо до нас, в слинг или друга носилка това ни позволява да сме в хармония с техните движения, жестове и изражения на лицето. Всеки път когато бебето успее да ни уведоми, че е гладно, отегчено или подмокрено без да трябва да заплаче , то увеличава доверието си в нас, по-бързо се научава, а оттам и нашата собственa увереност се затвърждава. Този процес на позитивно взаимодействие задълбочава взаимната връзка между родител и дете. (3) (4)

Обгрижващи с любов. Различните видове носилки за бебета са също така страхотен начин за сближаване за бащи, баби и дядовци, осиновители, нанита и други хора, които се грижат за децата. Представете си млад татко на разходка с бебето си носейки го в слинг. Бебето свиква с неговия глас, сърцебиене, движения, изражения на лицето, и така двамата създават тяхна собствен здрава връзка. Носилките за бебета са от полза за всеки възрастен в живота на едно бебе.

Комфорт и удобство. С помощта на добра носилка можете да се грижите едновременно и за по-големите си дечица, или да вършите домакинска работа без да бъдете прекъсвани от неспокойно бебе - което помага да смегчите съперничеството между децата. Носилките за бебета могат да се използват също така с по-големи бебета или деца; винаги сте със свободни ръце и можете да ходите на места недостъпни за колички: да изкачвате стълби, да се разхождате в планината, дори и по плажа, на препълнени летища и още много места. References
1 – Hunziker UA, Garr RG. (1986) Increased carrying reduces infant crying: A random-ized controlled trial. Pediatrics 77:641-648
2 – “Current knowledge about skin-to-skin (kangaroo) care for pre-term infants”. J Perinatol. 1991 Sep;11(3):216-26.
3 – Pelaez-Nogueras M, Field TM, Hossain Z, Pickens J. (1996). Depressed mothers’ touching increases infants’ positive affect and attention in still-face interactions. Child Development, 67, 1780-92.
4 – Tessier R, M Cristo, S Velez, M Giron, JG Ruiz-Palaez, Y Charpak and N Charpak. (1998) Kangaroo mother care and the bonding hypothesis. Pediatrics 102:e17.