Съвсем наскоро полската марка LennyLamb, лидер в прозиводство на ергономични носилки, дрехи и аксесоари за бебеносене, представиха новата си ергономична регулируема раница LennyUpGrade, която изцяло замести стария им модел LennyUp. Ето и основните характеристики на новата раница. Моделът на снимките е LennyUpGrade Basic Line Hematite.

Основни характеристики на LennyUpGrade:

* ергономична раница с възможност за плавно регулиране на платката по височина и ширина

* подходяща за бебета от 3 месеца до 3 години, тествана до 20кг

* платът е слингов изцяло мек, обгръща тялото на детето като 'втора кожа'

* ширината се регулира като платката се свива и разпъва по протежението на колана и се застопорява чрез велкро лента

* височината се регулира със 'скрити' в платката ремъци, които се фиксират с копчета

* коланът е изцяло мек, в предната част с джоб

* презрамките са средно подплатени , не много широки с двупосочно удобно затягане и извита форма за по-голямо удобство

* раницата е олекотена с тегло под 1 кг

* материята може да варира - 100% памук или в примес с друга материя - лен, коприна, вълна и други - подходяща е за всички сезони.

*качулката е подвижна и се захваща посредством тик так копчета от вътрешната страна на платката

В много отношения обаче LennyUpGrade е подобрената версия на LennyUp. Ето в какво се изразяват основните разлики между двата модела.

Подобрения при LennyUpgrade:

Основните разлики между двата модела се наблюдават в колана, платката, презрамките и качулката. Ето по-подробно за тях:

1. Коланът е подобрен, така, че да става и за по-слаби структури. Това е постигнато чрез скъсяване на подплатената част с около 15 см, а тази разлика е компенсирана с допълнителна ломбална платка в задната част на колана, която е подвижна и може да се ползва по желание (платката е включена в комплекта на раницата). Заменено е триточковото закопчаване с едноточково за лесно разкопчаване с една ръка. Джобът в предната част на колана е наличен, но на мястото на велкро закопчаването е поставен скрит магнит.

2. При платката е променнен начина на регулиране по височина и затягането при главата на бебето - на мястото на черните външни ремъци са поставени нови скрити в платката ремъци от същия плат, от който е направена и раницата, които имат пет степени за регулиране и се фиксират с копче с илик. Има и лека промяна във формата на платката за по-добро обгръщане на детето.

3. Презрамките са с нова по-извита форма, която ги прави доста удобни и прилягат много добре по гърба на носещия. Освен това ширината им е намалена с окло 2см и вече не са така обемни, но дебелената на падинга е запазена. Дълги са 50 см, в най-отпуснато положение, за срвнение с 45 см при LennyUP. Променен е и начина им на регулиране - вече се затягат двупосочно. Когато носите бебето отпред затягането е в удобната посока на усилието - напред.

4. Качулката - отново се захваща с тик так копчета от вътрешната страна на панела, но много по-стабилно и така, че да не остава луфт при врата н бебето, когато покрива главата му, Разтяга се посредством ластици, което улеснява поставянето на главата на бебето, когато носите на гръб.

5. Сега раницата е по-лека - около 980гр за срванение с LennyUP, в зависимост от дебелината на плата, която е около 1100гр

Регулиране на LennyUpGrade

Регулирането по ширина става посредством велкро лента зашита от вътрешната страна на колана, на която има оказани месеците. Разбира се възрастта е ориентировъчна , тъй като всяко дете се развива индивидуално. Водим се основно от височината и етапа на развитие на бебето. За да започнете да носите бебето си в LennyUpGrade , то трябва да е достигнало минимум 60-61см.

Регулирането по височина става посредством ремъци скрити в плата от двете страни на платката. Всеки от тези ремъци има пет дупки или пет степени за регулиране. Ремъците се фиксират с копче, което е здраво захванато и няма опасност да се скъса.

Регулирането при главата на бебето - което е много добра опция, тъй като осигурява допълнителна подкрепа при малки бебета. Тo също се осъщестява с помощта на ремъци, направени от плата на раницата, скрити в горната част на платката и, които се фискират с копчета.

В най-свито положение ширината на платката е 17см

В най-свито положение височината на платката е 34см

В най-разпънато положение платката е широка 43см

В най-разпънато положение платката е 40 см

ПРЕЗРАМКИТЕ:

Едно от подобренията в LennyUpGrade са по-дългите и извиити презрамки. Това позволява раницата да се носи както от слаби и по-ниски хора, така и от високи и едри хора без да се компрометира удобството.Дължината на презрамките в най-разпънато състояние е 50см. Извитата им форма помага за по-доброто разпределение на тежестта върху гърба на носещия. Затягането на презрамките е двупосочно за по-лесно нагласяне.

КАЧУЛКАТА - се захваща посредством тик так копчета от вътрешната страна на платката, в цвета на раницата. КОгато бебето заспи може да придържате допънително главата му като вдигнете качулката и захванет връзките й, от едната или и от двете страни, в пластамсовите скоби, които са поставени на презрамките за тази цел. Ластиците на качулката позволяват по-лесното й поставяне на главата на бебето, когато носите на гръб.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОСТАВЯНЕ:

1. Закопчавате колана на кръста и го затягате плътно

2. Взимате бебето с лице към вас, внимателно разкрачвате краката и спускате дупето надолу да се позиционира в платката. Препоръчително е дупето да е два пръста под горния ръб на колана. Внимание бебето не трябва да е седнало на колана!

3. Вдигате платката нагоре по гръбчето на бебето, премествате свободната ръка върху платката и държите бебето. Слагате презрамките една по една като сменяте ръцете. След като сте сложили резрамките може да пуснете бебетo и да закопчеете задния свързващ ремък, който е задължителен.